Tuesday, January 24, 2012

master chef satu fenomena?salam... tajuk kali ni saya nak bawakan isu tentang salah satu rancangan realiti tv di Astro iatu masterchef yang menjadi popular dikalangan masyarakat. seperti yang kita tahu, pemenang pertama rancangan ini ialah Ezani yg mrupakan seorg dr gigi, ini membuktikan semua orang dari setiap bidang boleh menjadi masterchef.

fenomena rancangan ini telah melanda semua lapisan masyarakat di negara ini dan tidak terkecuali para pelajar yang ingin memilih jurusan mereka. kebanyakan mereka memilih untuk mengambil kursus vokasional seperti bakering dan catering setelah menonton rancangan ini. ini telah menarik minat mereka untuk mengambil jurusan ini.

rancangan ini mempunyai impak yang positif kepada masyarakat kerana banyak mengajar masyarakat tentang teknik-teknik memasak yang sering digunakan oleh chef dan resepi yang baru.selain itu, rancangan ini menambah minat masyarakat kepada dunia masakan dan menyebabkan masyarakat menceburi bidang selain daripada hanya berkerja didalam pejabat.

rancangan ini boleh dianggap positif sekiranya dilihat dari sudut positif...

No comments:

Post a Comment